Här flyttas de första träden i Stefano Boeri Architettis nya projekt Wonderwood Vertical Forest

Här flyttas de första träden i Stefano Boeri Architettis nya projekt Wonderwood Vertical Forest

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I senaste numret av Hållbart byggande berättar vi om Stefano Boeri Architetti och deras gröna skyskrapor som först tog plats i Milano och nu tar plats världen över.

Hållbart byggande kan nu visa bilder från när de första träden anländer till ett av de senaste torn som arkitektbyrån bidragit till.  I Wonderwood Vertical Forest i Utrecht, Nederländerna kommer det att finnas 300 träd på fasader och i takträdgårdar och dessa ska hjälpa till att göra den nederländska staden ännu grönare.

Annons

Projektet håller sig till Stefano Boeri Architettis designtypologi och kommer att innehålla 200 lägenheter av olika typ och för olika användningsområden och 15000 kvadratmeter kontor. Förutom de 300 träden av 30 olika arter kommer även 10 000 ytterligare plantor planteras på byggnaden. Totalt motsvarar grönskan en hektar skog. Det urbana ekosystemet som är inspirerat av växtligheten i Utrechts nationalpark är kapabelt att producera 41 ton syre varje år.

Läs mer om Stefanos gröna skyskrapor här.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.