Hållbarhetsråd ska driva på Projektengagemangs hållbarhetsarbete

Hållbarhetsråd ska driva på Projektengagemangs hållbarhetsarbete

Projektengagemangs nya hållbarhetsråd ska leda och koordinera koncernens dagliga hållbarhetsarbete men även fungera som en kommunikationskanal mellan medarbetare och ledning.

Ambitionen med det nyinrättade rådet är att öka koncernens bidrag till byggandet av ett hållbart samhälle.

– Vi måste bli mer snabbfotade i vårt hållbarhetsarbete, tiden börjar bli knapp innan det är för sent för oss att kunna skapa ett gott samhälle inom planetens gränser. Hållbarhet är en fråga som involverar många kompetenser och då behöver dessa representeras och samverka när vi diskuterar fram konkreta förändringsförslag, initiativ och strategier framåt. PE har under 2018 säkrat kvaliteten i rutiner, processer och styrdokument rörande hållbarhet och nu ska vi med rådets hjälp under 2019 utveckla och utöka hållbarhetsarbetet vi bedriver i våra kunduppdrag, säger Pia Stoll, hållbarhetschef på Projektengagemang men som nu avslutar sitt uppdrag och träder in som en av hållbarhetsspecialisterna i rådet.

Projektengagemangs VD och koncernchef Per Hedebäck är också en av medlemmarna.

– För att vi ska kunna fortsätta att vara med och förnya vårt samhälle så krävs det att vi utmanar även oss själva. Hållbarhetsrådet ska se till att vi konkretiserar och genomför olika aktiviteter för att stärka vårt erbjudande såväl internt som externt. Dessa frågor är avgörande för oss, våra kunder och vårt samhälle. Därför kommer rådet att rapportera direkt till mig som VD, säger Per Hedebäck.

Åsa Holmgren, HR-direktör, Sofia Wollmann, Kvalitets- och Miljöchef, Amanda Tevell, Projektchef strategi- & affärsutveckling och Peter Stigson, Gruppchef Hållbar samhälls- & näringslivsutveckling samt Tekn. Dr. Energi- & miljöteknik, utgör rådets övriga medlemmar. Tanken är att medarbetare med olika kompetenser ska samlas och leda samt koordinera koncernens hållbarhetsarbete. Rådet kommer att arbeta med olika frågeställningar, såsom PEs kunderbjudande, leverantörsansvar och samhällspåverkan liksom interna miljöfrågor, jämlikhet och affärsetik.

Per Hedebäck. Foto: Projektengagemang

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.