Hållbarhetschef blir vd för Byggmaterialindustrierna

Hållbarhetschef blir vd för Byggmaterialindustrierna

ANNONS

Annons

Anna Ryberg Ågren, hållbarhetschef för den familjeägda trähusindustrin Derome, tar över rollen som vd för Byggmaterialindustrierna.

Innan tiden på Derome arbetade Anna Ryberg Ågren i många år på IVL Svenska Miljöinstitutet med hållbart byggande och hållbara materialval. Hon har goda kunskaper om såväl byggvarudeklarationen eBVD som om livscykelanalyser och olika miljöklassningssystem för byggnader, uppger branschorganisationen.

– Det känns fantastiskt bra att få ombord en ledare med så gedigen bakgrund inom vår framtidsfråga hållbar utveckling och med stort kontaktnät inom samhällsbyggnadssektorn, säger Byggmaterialindustriernas ordförande Mats Öberg. Varmt välkommen Anna!

Byggmaterialindustrierna är branschföreningen för Sveriges byggmaterialföretag. Organisationen består av cirka 850 medlemmar och branschen omsätter 150 miljarder och sysselsätter 50 000 personer.

– Byggmaterialindustrin spelar en väldigt viktig roll i det hållbara samhällsbyggandet och jag är otroligt glad över att jag har fått förtroendet att få företräda hela byggmaterialindustrin i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Anna Ryberg Ågren.

Anna Ryberg Ågren tillträder tjänsten som vd för Byggmaterialindustrierna den 1 februari 2021 och efterträder Anneli Kouthoofd som lämnar vd-posten för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF.

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.