Anneli Kouthoofd tar över vd-posten på SBUF

Anneli Kouthoofd tar över vd-posten på SBUF

ANNONS

Annons

Byggmaterialindustriernas vd Anneli Kouthoofd blir ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) när verksamhetens vd Anders Freyschuss söker sig vidare till nya uppdrag.

Anneli Kouthoofd är språkvetare och ekonom och har tidigare erfarenhet från förlags- och energibranschen. Hon har varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i 10 år och kommer senast från Byggmaterialindustrierna, bransch- och paraplyorganisation för byggmaterialorganisationer där hon varit vd.

– Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger Anneli Kouthoofd.

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anneli Kouthoofd. SBUF har en viktig roll i att stötta medlemmarnas forsknings- och utvecklingsprojekt och genom detta stärka byggsektorns konkurrenskraft. Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Exakt datum för tillträdet inte klart, men Anneli Kouthoofd väntas ta över vd-posten någon gång senast i april nästa år. Byggmaterialindustriernas styrelse kommer nu att inleda rekryteringen av ny vd.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.