Hållbarhet och politik på Building Sustainability

Hållbarhet och politik på Building Sustainability

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 24-25 oktober är det dags för den fjärde upplagan av konferensen Building Sustainability. Omkring 1000 deltagare från hela samhällsbyggnadssektorn förväntas delta denna omgång.

Årets teman är hållbarhet inom fastighetsutveckling, nybyggnation, renovering, energi och stadsutveckling. Under två dagar lyfts utmaningar och lösningar genom hela samhällsbyggnadsprocessen, från planering och byggnation till förvaltning. Det blir även seminarier om fastighetsutveckling och certifiering. Bland annat berättar Castellum om att bygga och certifiera enligt WELL. Vad betyder begreppen Nära noll energi- och NetZero-byggnader? På konferensen kan åhörarna lära sig mer om hur man kravställer för och når nära noll.

Politik och samhällsplanering

En rad profiler inom hållbarhet, arkitektur och byggbranschen kommer också att medverka. Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och Monica von Schmalensee, ordförande för regeringens råd för hållbara städer och arkitekt och partner på White Arkitekter är två av talarna som kommer att stå på scen. Anders Sjelvgren, generaldirektör på Boverket, deltar också som en av talarna i sessionen Framtidsspaning – byggs det hållbart och för alla i en svalnande konjunktur? Efter ett något turbulent riksdagsval är frågan om vad som händer med miljö- och bostadspolitiken? På Building Sustainability 18 får besökarna även chans att lyssna på civilutskottets prioriterade frågor för de kommande åren. Emma Hult (MP), ny ordförande för civilutskottet, berättar om arbetet med en ny regional planering och regler för byggande och bostäder.

Building Sustainability äger rum på Stockholm City Conference Centre i centrala Stockholm.

Från tidigare upplaga av Building Sustainability. Foto: Ola Hedin.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.