ANNONS
Häktet i Sollentuna vinnare på BREEAM Awards

Häktet i Sollentuna vinnare på BREEAM Awards

annons
ANNONS

Häktet Sollentuna är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten och ligger i norra Stockholm. Fastigheten blev nyligen utsedd till den svenska vinnaren på BREEAM Awards i London.

Häktet i Sollentuna är ett av fem nationella så kallade säkerhetshäkten vilket innebär särskilt hög grad av säkerhet. Det byggdes av Skanska 2010 och var tillsammans med polishuset i Toftanäs/Malmö Vacses första fastigheter. Byggnaden rymmer 10 våningar och är sammanlänkat med tingsrätten och polishuset för att skapa ett effektivt rättscentrum. Fastigheten är certifierad enligt BREEAM In-Use Very Good sedan juni 2018.

Fastighetsbolaget Vacse AB, som ägare och förvaltare av fastigheten Tabellen 4, fick ta emot pris vid  BRE:s BREEAM Awards för bästa BREEAM In-Use certifierade byggnad inom kategorin offentliga byggnader.

– Tabellen 4 var Vacses första fastighet och är dessutom, till både yta och värde, vår största. Vi är oerhört stolta över denna vinst som tydligt visar att säkerhet, teknik och hållbarhet går att kombinera även i publika miljöer, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Galan gick av stapeln den 4 mars i London och arrangerades av BRE, Building Research Establishment. Priser delas ut till de bästa färdigcertifierade byggnaderna under de senaste 12 månaderna inom kategorier som nybyggda kontor, handel, bostäder, industri och skola/hälsa.

Även SPP Fastigheter fick ta emot pris på galan, bolaget vann i kategorin GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio.

Foto: Kriminalvården

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.