Första spadtaget för Mobilitetshuset Parkside i Hyllie

Första spadtaget för Mobilitetshuset Parkside i Hyllie

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Första symboliska spadtaget för Parkering Malmös nästa byggprojekt i Hyllie – Mobilitetshuset Parkside är taget. Mobilitetshuset kommer att rymma cirka 430 p-platser, ha plats för olika mobilitetstjänster och erbjuda träningsmöjligheter på taket.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh var idag på plats i Hyllie för att ta första spadtaget tillsammans med Parkering Malmös VD, Almir Hodzic, Anders Eriksson från FOJAB arkitekter samt Björn Niklasson, VD Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Knutpunkt

Förutom att skapa plats för områdets bilar kommer Mobilitetshuset Parkside att inrymma andra funktioner och därmed bli en viktig knutpunkt för de boende, besökare och de som arbetar i närheten.

– Det kommer bland annat att finnas laddplatser och en bilpool, och för att öka folklivet, trevnaden och tryggheten i kvarteret kommer det att finnas en butikslokal i bottenplan. Dessutom blir det en aktivitetsyta på takvåningen, varifrån man får en härlig panoramautsikt över Hyllievångsparken i öst och Öresundsbron i väst, berättar Almir Hodzic.

Löpartrappa leder till takplanet

Längs med husets ena fasad kommer det finnas en utomhustrappa som leder upp till takvåningen. Trappan ska förses med grönskande växter och tanken är att det ska kännas som förlängning av den närliggande Hyllievångsparken. Man ska kunna påbörja sitt träningspass i parken, springa uppför trappan och fortsätta övningarna på taket.

Stort fokus på hållbarhet

Parkering Malmö har stort fokus på att minska byggnationens klimatavtryck, vilket är något som arkitekterna Anders Eriksson Modin och Haydar Alward från FOJAB Arkitekter tagit fasta på.

– Ambitionen för Mobilitetshuset Parkside är att understiga LFM30:s* gränsvärde för en klimatneutral parkeringsanläggning. Huset byggs därför med två fasader av trä, klimatförbättrad betong och återvunnet stål, berättar Anders Eriksson.

Laddplatser och solceller

Hälften av parkeringsplatserna blir laddplatser med lokalt producerad energi från solpaneler placerade både på fasader och tak. Solcellerna kopplas till ett fastighetsbatteri, vilket innebär att huset delvis kommer att vara självförsörjande på el, men också bidra till elförsörjningen i kvarteret och att kapa effekttoppar i elnätet.

En av fasaderna kommer att få en konstnärlig gestaltning. Hur denna kommer att utformas är ännu inte klart, utan kommer att bestämmas genom ett samarbete mellan Malmö stad, Parkering Malmö och Malmö Försköning- och Planteringsförening.

-Vi kommer att utlysa gestaltningsuppdraget inom kort, berättar Anna Wahlstedt, projektledare på Kulturförvaltningen, Malmö stad.

Invigning i början av 2025

Markarbetet för mobilitetshuset har just påbörjats med planen att anläggningen ska vara färdig för invigning i början på 2025.

– Vi är stolta över förtroendet vi fått av Parkering Malmö, och är laddade och ivriga att få producera ännu ett fint mobilitetshus av högsta kvalitet, säger Björn Niklasson, VD på Byggnadsfirman Otto Magnusson.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.