Första spadtag för Balders radhus i Bergsjön

Första spadtag för Balders radhus i Bergsjön

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 27 maj togs det symboliska spadtaget för Bergsjö Småstad, med Balders 19 radhus i projektet Bergsjö Gård i spetsen.

Bergsjö Småstad är ett projekt inom satsningen Bostad2021, där Göteborgs stad i samarbete med ett flertal byggaktörer ska bygga 7000 extra bostäder för att möta den växande stadens stora behov av bostäder. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Göteborgs stads vision är också att göra Bergsjön mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper.

I Bergsjö Småstad har Balder startat tre projekt med större lägenheter och radhus. I helheten ingår invändig och utvändig ombyggnation av befintliga hus, och även utvecklingen av nya lekplatser, fler idrottsplaner och samlingsytor för umgänge. Totalt nyproduceras ca 280 nya hem i form av radhus och lägenheter i bostadsrätts- och hyresrättsform.

Annons

Certifieras med Miljöbyggnad Silver

De nya radhusen prefabriceras av Hällingsjö Hus i skyddad inomhusmiljö och monteras på plats i Bergsjön. Radhusen certifieras med Miljöbyggnad Silver för god hållbarhet och låg energiförbrukning. Förutom själva radhusen investerar Balder i den yttre miljön med bland annat en grön innergård, en lekplats och en nybyggd gata in i området. Radhusen i Bergsjö Gård beräknas stå klara sommaren 2020. Husen uppförs i två plan om sammanlagt 119 kvadratmeter.

Första spadtaget förrättades gemensamt av Erik Selin, vd Balder, Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämndens ordförande och förste vice ordförande i fastighetsnämnden, samt Jan Svensson, vd för Hällingsjö Hus.

 

På bild från vänster: Jan Svensson, Hampus Magnusson, Erik Selin. Foto: Mikaela Alexandersson

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.