Första spadtag för Balders radhus i Bergsjön

Första spadtag för Balders radhus i Bergsjön

Den 27 maj togs det symboliska spadtaget för Bergsjö Småstad, med Balders 19 radhus i projektet Bergsjö Gård i spetsen.

Bergsjö Småstad är ett projekt inom satsningen Bostad2021, där Göteborgs stad i samarbete med ett flertal byggaktörer ska bygga 7000 extra bostäder för att möta den växande stadens stora behov av bostäder. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Göteborgs stads vision är också att göra Bergsjön mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper.

I Bergsjö Småstad har Balder startat tre projekt med större lägenheter och radhus. I helheten ingår invändig och utvändig ombyggnation av befintliga hus, och även utvecklingen av nya lekplatser, fler idrottsplaner och samlingsytor för umgänge. Totalt nyproduceras ca 280 nya hem i form av radhus och lägenheter i bostadsrätts- och hyresrättsform.

Certifieras med Miljöbyggnad Silver

De nya radhusen prefabriceras av Hällingsjö Hus i skyddad inomhusmiljö och monteras på plats i Bergsjön. Radhusen certifieras med Miljöbyggnad Silver för god hållbarhet och låg energiförbrukning. Förutom själva radhusen investerar Balder i den yttre miljön med bland annat en grön innergård, en lekplats och en nybyggd gata in i området. Radhusen i Bergsjö Gård beräknas stå klara sommaren 2020. Husen uppförs i två plan om sammanlagt 119 kvadratmeter.

Första spadtaget förrättades gemensamt av Erik Selin, vd Balder, Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämndens ordförande och förste vice ordförande i fastighetsnämnden, samt Jan Svensson, vd för Hällingsjö Hus.

 

På bild från vänster: Jan Svensson, Hampus Magnusson, Erik Selin. Foto: Mikaela Alexandersson

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment