Fönstertillverkare ansluter till Färdplan för nollutsläpp

Foto Elitfönster/Patric Svensson

Fönstertillverkare ansluter till Färdplan för nollutsläpp

ANNONS

Annons

Elitfönster ansluter till Byggföretagens Färdplan 2045, uppger bolaget som nu hoppas att deltagandet utmanar övriga fönstertillverkare till ökat fokus på miljö- och hållbarhet.

– Det är närmast vår plikt att ansluta oss till Byggbranschens Färdplan 2045 och på så sätt visa Elitfönsters branschledande miljö- och hållbarhetssatsningar. Vi har med ett hängivet fokus internt ställt om vår verksamhet till att linjera med färdplanens målsättningar. Nu hoppas vi att fler aktörer fortsätter utvecklingen mot klimatneutrala värdekedjor som är en nödvändighet om vi ska nå Riksdagens mål, säger Jonas Hernborg, VD Elitfönster.

Vill se gemensam ansträngning

Bolaget har utvecklat en hållbarhetskompass som är grunden för det fortsatta arbetet mot netto nollutsläpp av växthusgaser 2045. Bland annat köper man endast in el producerad av vindkraft, alla fabriker värms upp med biobränsle som till största del är spill från fabrikerna, virket som används kommer från hållbart skogsbruk och företaget uppger sig nyttja cirkulära kretslopp för plastspill. Elitfönster jobbar även kontinuerligt med att, där det är möjligt, digitalisera verksamheten. Digitalisering har i Färdplan 2045 ringats in som en viktig faktor för att nå de uppsatta målen.

– Vårt arbete med Elitfönsters hållbarhetskompass och digitalisering borgar för att vi ansluter till Färdplan 2045 med bästa möjliga förutsättningar. För att vi ska kunna fortsätta utvecklas och bidra till en klimatneutral bygg- och anläggningssektor krävs en gemensam ansträngning och just nu finns verkligen ett genuint driv i hela branschen. Det ger oss energi och hopp om framtiden, säger Jonas Hernborg.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.