ANNONS
Finja lanserar klimatpositiva betongstommar

Finja lanserar klimatpositiva betongstommar

annons
ANNONS

Som ett led i bolagets miljöarbete har Finja utvecklat en färdplan för att kunna erbjuda klimatpositiva betongstommar.

Företaget har satt upp som mål att minska CO2-avtrycket med 50% inom 3 år och har tagit fram en färdplan som består av tre steg. Det första steget är en analys av bolagets miljöpåverkan, nästa steg är att ta fram ytterligare åtgärder för att minska Finjas klimatpåverkan. Åtgärdsplanen i steg två innebär bland annat att minska cementmängden i betongstommarna. Finja kommer också att byta till fossilfritt bränsle för uppvärmning och transporter och satsar på lokal tillverkning.

– Genom att först och främst minska vårt egna CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar. Eftersom en betongstomme har en lång livslängd är den ett utmärkt val när man som vi tänker långsiktigt. Vi är stolta över vår satsning som värnar om en hållbar framtid, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Det tredje steget i färdplanen är att klimatkompensera för den del där företagets egna åtgärder inte räcker fullt ut för att bli klimatpositiva. Klimatkompensationen sker till en början genom ett biogasprojekt som är certifierat enligt FN:s CDM (Clean Development Mechanism). Projektet uppfyller också kriterierna för Gold Standard, som är en kvalitetsstandard som stöds av flera miljöorganisationer. Projektet ska enligt Finja bidra till flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Kaj Grönvall Foto: Johan Bentzel

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.