Färdplanen visar – Svensk Betongs medlemmar klarar klimatmål

Färdplanen visar – Svensk Betongs medlemmar klarar klimatmål

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För fem år sedan lanserades Färdplan för klimatneutral konkurrenskraft betongbranschen inom ramen för Fossilfritt Sverige med målet att sätta klimatneutral betong på marknaden 2030 samt att all betong ska vara klimatneutral 2045. I färdplanen från 2018 var målsättningen också att det senast 2023 skulle vara möjligt att halvera klimatpåverkan för betong till husbyggnation. Nu är det målet uppfyllt.

“För 5 år sedan utlovade vi att det skulle vara möjligt att nå halverad klimatpåverkan för betong till husbyggnation till 2023. Nu kan vi visa att betongbranschen uppnått delmålet att tillverka betong med halverat klimatutsläpp. Men inte bara för betong till husbyggnad, det kan även uppnås i vissa anläggningskonstruktioner,” säger Malin Löfsjögård, VD på Svensk Betong.

Många betongföretag har gjort övergången

Den uppgraderade Färdplanen för klimatneutral konkurrenskraft presenteras för regeringen under förmiddagen. Färdplanen innehåller information om utvecklingen som sker inom betongbranschen, uppmaningar till politiker samt politiska hinder som behöver röjas för att nå färdplanens övergripande målsättningar till år 2030 och 2045.

Annons

“Vi i betongbranschen gör vårt jobb för klimatomställningen, nu är det dags för politiken att fatta beslut som möjliggör oss att nå hela vägen med Färdplanen,” säger Malin Löfsjögård.

Stefan Ohlsson, ordförande för Svensk Betong samt VD på företaget Strängbetong: “Vi och andra medlemsföretag inom Svensk Betong jobbar intensivt med att utveckla produkter som minskar betongens klimatpåverkan. Med stort engagemang men även allvarlig förpliktelse har många betongföretag gjort stora investeringar för att kunna uppnå Färdplanens delmål. Det visar hur beslutsamma vi i branschen är för att skapa en hållbar framtid.”

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.