ETC Torp lanserar klimatsmart attefallshus

ETC Torp lanserar klimatsmart attefallshus

ANNONS

Annons

I början på 2021 stod det första ETC Torp färdigt i solparken i Katrineholm. Nu lanseras ytterligare två versioner av “Torpet”, en mindre variant i 1,5-plan, och en “attefallare”.

ETC Torp uppförs i 2-plan och byggs som plushus, det förväntas producera mer energi än det gör av med. Huset är byggt i trä och med en grund av cellglas i Koljern-teknik.  Nu lanseras ytterligare två versioner av “Torpet”, en mindre variant i 1,5-plan, och en “attefallare”. I dagsläget skiljer sig byggteknik och materialval något mellan husmodellerna. Lilla Torp kommer använda sig av en halm-isolerad trästomme. I både ETC Torp och ETC Lilla Torp används också en foamglasgrund.

– Vi gillar hur ETC-gruppen går från ord till handling i den omställning som krävs inom byggsektorn. Många pratar om hur man skall nå klimatneutralt byggande medan ETC sticker ut hakan och gör något riktigt bra från början. Det finns få hustillverkare idag som erbjuder ett helhetskoncept där minimerat klimatavtryck varit utgångspunkten för utveckling. Vi jobbar gärna nära de som ligger i framkant och är med och möjliggör en bra helhet. Förhoppningsvis är det vi ser här standard om några år, säger Henning Eliasson, vd Koljern Nordic.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.