Energimyndigheten vill förenkla solcellsstödet

Energimyndigheten vill förenkla solcellsstödet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fler digitala ansökningar och förenklingar av ansökningsblanketterna är två av de åtgärder som Energimyndigheten vill införa för att förenkla solcellsstödet.

Myndigheten har granskat hanteringen av investeringsstödet till solceller enligt ett uppdrag från Regeringen. Energimyndigheten har nu lämnat förslag på hur hanteringen av stödet kan förenklas både för de som söker och de som hanterar stödet. Ansökningarna har tagit rekordfart efter satsningen på solcellsstöd i höstbudgeten 2017 och det ökade trycket kräver nu att administrationen kring ansökningarna förenklas. Ett av förslagen handlar om fler digitala ansökningar.

– Det är fortfarande relativt få ansökningar som kommer in digitalt. Fler digitala ansökningar skulle underlätta Länsstyrelsernas arbete med registrering och hantering av ansökningarna avsevärt. Därför kommer vi göra vad vi kan för att underlätta för digitala ansökningar, säger Linus Palmblad, Energimyndigheten, som lett arbetet med uppdraget under våren.

Att förenkla själva ansökningsblanketterna är ett annat förslag. Blanketten innehåller i nuläget många detaljerade och tekniska frågor och överflödig information som kan tas bort för att göra ansökningsförfarandet enklare och kötiden kortare, menar Linus Palmblad.

Webbportal på gång

Energimyndigheten arbetar även med att få igång en informationsplattform med mer tillgänglig information om solceller och om stödet, då det har efterfrågats av de som är intresserade av stödet. En del av informationsplattformen ska utgöras av en webbportal som lanseras i slutet av sommaren.

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.