ANNONS
De har Sveriges första Fitwel-ambassadör

De har Sveriges första Fitwel-ambassadör

annons
ANNONS

Fitwel är ett nytt internationellt system för certifiering av byggnader som främjar människors hälsa och välmående på jobbet. Analys- och teknikkonsultföretaget WSP har nu Sveriges första Fitwel-ambassadör.

Fitwel drivs av globala CfAD (Center for Active Design) som är en icke vinstdrivande aktör på marknaden. Fitwel använder sig av 55+ strategier för att öka social hållbarhet och jämställdhet, välbefinnande, fysisk aktivitet och säkerhet samt reducera sjukdom och sjukfrånvaron. Systemet släpptes i mars 2017 och har sedan dess används i mer än 600 projekt världen över. Det har designats så att man ska kunna applicera systemet på alla byggnader oavsett budget, byggnadens storlek eller ålder.

Astrid Berglund, miljökonsult på WSP, är nu Sveriges första Fitwel-ambassadör.

– Vi ser ett ökat fokus på hälsa hos våra kunder och flera av de stora fastighets- och byggbolagen börjar efterfråga den här typen av certifiering. Därför är satsningen på Fitwel viktig för att kunna möta kundernas efterfrågan, säger Astrid Berglund.

 

Foto: WSP Sverige

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.