De har chans att vinna Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

De har chans att vinna Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Varje år delar Malmö stad ut Stadsbyggnadspriset för arkitektur och stadsbyggnad och Gröna Lansen priset för hållbart byggande. I år har juryn valt att presentera sex finalister.

– Det är glädjande att byggaktörer och staden fortsätter att investera och utveckla stads- och livsmiljöerna för Malmöborna. Det byggs över hela Malmö och årets finalister visar verkligen bredden inom stadsbyggnad; från omhändertagande av befintlig bebyggelse till förtätning och utveckling av nya områden i staden, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

I år har allmänhet och bransch totalt skickat in 24 förslag till Stadsbyggnadspriset och 10 förslag till Gröna Lansen. En jury bestående av politiker och tjänstemän i Malmö stad och representanter från branschorganisationer har därefter gjort ett urval och tittat närmare på tio olika projekt, som slutligen utmynnat i tre finalister till Stadsbyggnadspriset och tre till Gröna Lansen.

– Alla nominerade projekt visar på en stor vilja att delta i samhällsbyggandet. Här finns bostäder, förskolor, skolor och arbetsplatser. Med sina olika innehåll och förutsättningar skapar varje projekt nya goda stads- och livsmiljöer, inom den helhet som en stad utgör, säger stadsarkitekt Ingemar Gråhamn.

Annons

De nominerade till Stadsbyggnadspriset är Hästhagens idrottscenter, kontorshuset Dungen och restaureringen av Malmgården. Lindens förskola, flerbostadshuset Gjuteriet 23 och Embla 1 & 2, flerbostadshus och kontor, tävlar om Gröna Lansen.

Prisutdelningen äger rum på Stadsbyggandets dag den 6 september.

Dungen och Hästhagens idrottscenter. Foto: Bojana Lukac, Malmö stadsbyggnadskontor

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.