De bygger nollenergi-hotell i Arenastaden

De bygger nollenergi-hotell i Arenastaden

Annons

I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell. Genom solceller och geoenergi beräknar bolaget att det kommer att produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.

21 stycken borrhål för geoenergi borras och totalt installeras det nästan 2 500 kvm solceller på fasad och tak. Den 11 våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter. Fastigheten utformas med en snedställd form och matrisgjuten fasad samt en uppdelad takfot och förläggs vid Friends Arenas nordvästra hörn. Tanken är att hotellet ska bli en länk mellan arenans storskaliga evenemang och det lokala livet som växer fram längs Evenemangsgatan.

Inspirera till ett hållbart liv

Byggnaden kommer stå klar under första kvartalet 2021. Hotellet blir sedan en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay samt kommer inrymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor. Ambitionen är att hotellet ska genomsyra ett hållbarhetstänk som även inspirerar hotellgästerna. Förhoppningen att besökarna tar med sig idéer om ett hållbart sätt att leva, kanske om ett solcellstak till villan eller en mer medveten middagsmeny i vardagen, skriver Fabege i ett pressmeddelande.

 

Illustration: White

Annons

Relaterade artiklar