ANNONS
De är bäst i Sverige på hållbara transporter

De är bäst i Sverige på hållbara transporter

annons
ANNONS

Trivector presenterar sin årliga kommunrankning SHIFT och den kommun som är bäst på hållbara transporter i Sverige 2018. För tredje året i rad står Lunds kommun som vinnare.

Lund får höga poäng inom ett stort antal områden inom hållbara transporter. De har tagit strategiska beslut om åtgärder som bidrar till att nå klimatmålen till 2030 och de arbetar sedan lång tid tillbaka med hållbart resande inom ramen för trafikstrategin LundaMaTs. Under lång tid har de arbetat aktivt med Mobility Management, dvs att främja hållbara transporter och påverka bilanvändningen genom att förändra resenärers attityder och beteenden. Ansträngningarna har gett tydliga resultat. En stor andel av transporterna i Lund är hållbara, dvs görs med gång, cykel eller kollektivtrafik.

Priset delas ut på ett av Trivectors seminarier i Almedalen den 4 juli. Ett hedersomnämnande delades även ut till Uppsala kommun för arbetet med att förbättra förutsättningarna för cykeltrafik. Kommunrankningen SHIFT bygger på de 45 största kommunernas enkätsvar samt på data från flera nationella databaser. Nytt för i år är att kommunernas arbete med framtidsfrågor och innovationer i transportsystemet också poängsätts.

Kommunalrådet Emma Berginger (MP) från Lunds kommun tog emot priset under ett av Trivectors seminarier i Almedalen. Foto: Trivector

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.