Cykelprofil blir ny vd för Samhällsbyggarna

Cykelprofil blir ny vd för Samhällsbyggarna

ANNONS

Annons

Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren blir vd för den ideella nätverksorganisationen.

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren.

Strömgren har varit ordförande för Cykelfrämjandet sedan 2014 och har tidigare arbetat med management consulting, ekonomi och pr för bland andra Ramboll och United Minds. Han har en rad uppdrag nationellt och internationellt och ett brett kontaktnät inom samhällsbyggnadsområdet. Han medverkar ofta i medier och branschforum och föreläser både i Sverige och runt om i världen. 2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen.

– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför, säger Dag Björklund, ordförande för Samhällsbyggarna.

– Vi arbetar för att samla och ta tillvara professionens breda kompetens och intresse för samhällsbyggnadsfrågor och därifrån medverka till en god samhällsutveckling och en professionell utveckling för var och en av våra medlemmar.

Lars Strömgren tillträder som vd i Samhällsbyggarna 1 augusti 2020.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.