ANNONS
Cykelparkeringshus tar form i Uppsala

Cykelparkeringshus tar form i Uppsala

annons
ANNONS

Byggarbetet pågår för fullt med Uppsalas nya cykelparkeringshus. Byggnaden vid Uppsala resecentrum är en del av målsättningen om hållbart resande och bättre miljö i innerstaden.

Byggnaden som får en glasad fasad med solceller och sedumtak ska förstärka stadsbilden runt resecentrum och bidra till att skapa trygghet, liv och rörelse med bland annat verksamhetsyta för cykelrelaterad verksamhet i bottenplan. När det är färdigbyggt kommer det två våningar höga cykelparkeringshuset att ha plats för drygt 1 200 parkeringsplatser varav ett femtiotal är anpassade för specialcyklar.

– Med cykelparkeringshuset blir det fler parkeringsmöjligheter både i huset och utanför. Det blir även möjlighet att parkera både tryggare och säkrare för alla cyklister, säger Ellinor Wik, trafikplanerare.

I dagarna monteras limträstommen på byggnaden. Några dagar efter att stommen har rests kommer Stadshusgatan vid övergångsstället mot centralpassagen att grävas upp. Detta arbete görs för att kunna dra in vatten och avlopp och övriga ledningar till cykelparkeringshuset.

– Vi ser fram emot att arbetet nu går in i nästa fas och att arbeta med en limträstomme ligger helt i linje med Uppsala kommuns hållbarhetsarbete, säger Gustav Törnquist, bygg- och fastighetschef.

Illustration: Tengbom

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.