Cederhusen byggs med värmländskt trä

Cederhusen byggs med värmländskt trä

ANNONS

Annons

Värmländska träprodukter kommer att utgöra stommen i Folkhems projekt Cederhusen och Tree House.

Nyligen signerade Folkhem och ByggPartner ett entreprenadavtal för två centralt belägna projekt i Stor-Stockholm, Cederhusen och Tree House, där Cederhusen är först ut med planerad produktionsstart till sommaren 2022. Nu tecknar ByggPartner leveransavtal med Stora Enso. För Folkhem betyder det att material i det pågående projektet Cederhusen i Hagastaden och kommande projektet Tree House i Sundbyberg levereras från Stora Ensos fabrik för CLT (Cross-Laminated Timber) i Grums.

– Det känns väldigt bra att stommen i våra projekt kommer att byggas av närodlat svenskt material. Stora Enso har stor kunskap och tillsammans kommer vi att kunna utveckla projekten ytterligare, säger Anna Ervast Öberg, projekt- och affärsutvecklingschef Folkhem

ByggPartner har sedan 2014 samarbetat med Stora Enso och tillsammans levererat tiotalet hållbara träbyggnader i Dalarna/Gästrikland samt Mälardalen med stor variation av byggnadstyper. I flertalet av samarbetena har ByggPartner nyttjat digitala verktyg framtagna av Stora Enso, så som ”CLT360+” (hjälpmedel vid montage) och ”Woodsense Wiiste” (aktiva fuktsensorer), något man bär med sig till kommande projekt.

– Stora Enso är en engagerad partner som hjälper oss att utvecklas och bli ännu bättre på träbyggnad. Tillsammans med Folkhem kommer vi att ha ett samarbete med en hög grad av lärande och utveckling, säger ByggPartners VD Sture Nilsson.

Jessika Szyber, Affärsutvecklingschef Building Solutions Stora Enso, kommenterar samarbetet:

– Vi är glada att Stora Enso blev vald som materialleverantör till Folkhems kommande träprojekt. Tillsammans kommer vi att bidra till omställningen mot mera cirkulära, innovativa och digitaliserade lösningar för att påskynda byggbranschens omställning.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.