Filtertillverkare investerar i forsknings- och utvecklingscenter

Filtertillverkare investerar i forsknings- och utvecklingscenter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Camfil Group satsar på mer utveckling av filtreringslösningar genom att bygga ut forsknings- och utvecklingscentret Tech Center i Trosa, söder om Stockholm.

Camfil grundandes 1963 och Tech Centret i Trosa blev den första dedikerade internationella basen för design och utveckling av Camfils renluftslösningar. Tech Centret i Trosa har fem laboratorier som bidrar till forskning och innovation inom partikelfiltrering, HEPA-teknik, molekylärfiltrering, inomhusluftkvalitet (IAQ) och gasturbinindustrin. Den nya delen byggs för att öka forskningskapaciteten, särskilt inom kontroll av molekylära föroreningar, filtrering för gasturbinproduktion och energieffektiva och hållbara råvaror.

– Expansionen av Tech Centrets fastighet kommer att utöka vår FoU- och processutvecklingskapacitet enormt. Tiden är helt rätt eftersom vi förutser en stark trend för ökad medvetenhet om vikten av ren luft. Renluftstrenden har blivit ännu tydligare under pandemin eftersom avlägsnande av skadliga patogener från inomhusluften står högt på agendan. Efterfrågan på högeffektiva och hållbara luftfilter ökar ständigt globalt. Detta faktum och framsteg inom processteknik och materialvetenskap ger nya möjligheter. Camfils team är dedikerat till att tillhandahålla högteknologiska lösningar som skyddar människor och verksamheten, säger Anders Sundvik, Vice President R&D på Camfil.

Annons

LÄS MER: Camfil blev vinnaren av Stora Inneklimatpriset

Utbyggnationen kommer även att användas för test- och inlärningsmetoder och bidra till förbättrad kundupplevelsen vid Tech Centret. En annan del av området kommer att tillägnas maskinuppgradering och processutveckling som inkluderar forskning och utveckling av råvaror för att kunna leverera produkter med ännu högre prestanda. Camfil arbetar också för att skapa fler anställningsmöjligheter inom materialvetenskap, kemi, produktutveckling och processteknik.

Arbetet planeras vara klart i slutet av 2021. Den nya utbyggnaden kommer ha en yta på 2300 kvadratmeter.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.