ANNONS
Brunnshög får Svanenmärkta studentbostäder i trä

Brunnshög får Svanenmärkta studentbostäder i trä

annons
ANNONS

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus färdigställer nu Sveriges första Svanenmärkta studentbostadsprojekt i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund.

De 120 bostäderna i Projekt Parasollet 1 byggs i trä i egen fabrik och monteras sedan på plats. Det trä som används kommer från hållbart skogsbruk och samtliga byggmaterial har granskats för att leva upp till Svanens krav, uppger fastighetsbolaget K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.

I anslutning till bostäderna kommer även så kallade e-handelsboxar att installeras. Handelsboxarna kommer att underlätta leveranser av e-handel eftersom den boende kan hämta och returnera beställda varor i direkt anslutning till den egna bostaden. De boende får även tillgång till en elbilspool, där elbilarna laddas med el som produceras i ett integrerat system med solceller monterade på byggnadens tak. Lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning vid terminsstart i januari 2019 och idag påbörjas uthyrning av de första lägenheterna.

Illustration: Reflex Arkitekter

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.