ANNONS
Bravida förvärvar Stockholmsbolag

Bravida förvärvar Stockholmsbolag

annons
ANNONS

Bravida förvärvar AB Venair och stärker därmed sin position inom ventilation i Stockholmsområdet. Säljaren av företaget är Kemp & Lauritzen A/S, som har varit ägare sedan 2011.

AB Venair bildades 1969 och har sedan dess i huvudsak verkat på Stockholmsmarknaden. Bolagets specialitet är energi- och miljöeffektiva ventilationssystem i offentliga, industriella och kommersiella lokaler. Företagets 11 anställda fokuserar främst på design och projektledning, medan installationsarbetet utförs med hjälp av underentreprenörer. Företaget beräknas 2019 omsätta cirka 200 miljoner kronor.

Lars Täuber, divisionschef för Bravidas division Stockholm, är nöjd med förvärvet:

– Förvärvet av AB Venair går i linje med Bravidas strategi att vara störst eller näst störst på varje lokal marknad där vi finns. Med AB Venair kommer vi att stärka vårt erbjudande inom ventilation i Stockholmsområdet. Dessutom får vi genom förvärvet en mycket stark projektledar­kompetens med väl utvecklade arbetsprocesser. Jag är övertygad om att detta kommer att passa väl in i vår verksamhet, säger Lars Täuber.

– Det har gått väldigt bra för AB Venair de senaste åren. Jag är både glad och stolt över att Bravida har valt att förvärva oss. Tillsammans med Bravida kommer vi att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet och vårt erbjudande till kund. Dessutom erbjuds medarbetarna en möjlighet att ta ytterligare steg i den stora organisation som Bravida erbjuder. Det blir utmanande – och kul, säger Torbjörn Wastesson, vd för AB Venair.

 

Lars Täuber, divisionschef för Bravidas division Stockholm, och Torbjörn Wastesson, vd för AB Venair. Foto: Bravida

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.