Arkitekttävling sätter fokus på återvunnet stål

Arkitekttävling sätter fokus på återvunnet stål

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Inför Arkitekturgalan går Stålbyggnadsinstitutet och Sveriges Arkitekter samman och lanserar en ny typ av tävling för arkitekter. Uppdraget: skapa en entré till evenemanget av återvunnet stål på 3 dygn.

Steel Race Reuse – 72 timmar heter den nya tävlingen som har såväl cirkulärt tänkande som kreativitet och nya perspektiv i fokus. Tävlingen är som namnet antyder, en tempo-tävling. Startskottet går den 21 januari, därefter har deltagarna 72 timmar på sig att formge och lämna in sina bidrag. Det vinnande bidraget uppförs sedan som entré till Konserthuset i Stockholm när Arkitekturgalan hålls den 19 mars.

– Med den här tävlingen vill vi uppmärksamma att stål är världens mest återvunna konstruktionsmaterial. Och vår förhoppning är att stålbyggarna i samarbete med arkitekter även kan göra stål till det mest återbrukade materialet, säger Björn Åstedt, Stålbyggnadsinstitutets vd.

Tävlingen är öppen för alla arkitekter och arkitektstuderande som är medlemmar i Sveriges Arkitekter. Det går bra att tävla som enskild arkitekt/student eller i ett team.

– Sveriges Arkitekter vill prova nya format för tävlingar. Den här kortmodellen, som bygger på en dansk förlaga, är spännande för att den kan nå nya målgrupper som tävlar. Stål är i sig självt ett återvinningsbart material och det är positivt att arrangören har höga miljöambitioner med tävlingen, säger Elisabet Elfström, landskapsarkitekt LAR/MSA och vice förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter.

Tävlingens jury består bland annat av Björn Åstedt, vd Stålbyggnadsinstitutet, Erik Andersson, Erik Andersson arkitektbyrå, representant Sveriges Arkitekter och Carina Loh Lindholm, IVL Svenska Miljöinstitutet, projektledare Centrum för cirkulärt byggande.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.