AI testas i Finland för bättre inomhusklimat

AI testas i Finland för bättre inomhusklimat

ANNONS

Annons

Staden Lappeenranta i Finland har inlett ett samarbete med Nuuka Solutions för att använda bolagets AI-AIR-applikation för artificiell intelligens.

Syftet är att kunna erbjuda bättre inomhusluftförhållanden och för att minska energiförbrukningen och koldioxidutsläppen i offentliga byggnader. Samarbetet startar med ett pilotprojekt i två av stadens förskolor där målet är att implementera maskininlärningsteknik i byggnaderna för att effektivisera HVAC-systemen (värme, ventilation och luftkonditionering).

Projektet är en del av Lappeenrantas Greenreality-program som syftar till att minska miljöeffekterna av stadens verksamhet. Lappeenranta avser att bli en koldioxidneutral stad år 2030.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.