34 varslas när Derome stänger husfabrik

34 varslas när Derome stänger husfabrik

ANNONS

Annons

34 medarbetare berörs när Derome stänger husfabriken i Renholmen. Bolaget har beslutat att koncentrera hustillverkningen till företagets fabriker i Anneberg, Värö och Kristinehamn.

Renholmen är den minsta av Deromes fyra husfabriker och samtidigt den anläggning som har störst investeringsbehov. Företagets fabriker i Anneberg (Kungsbacka), Värö (Varberg) och Kristinehamn har kapacitet att producera det som idag tillverkas i Renholmen utan att byggas ut, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Fabriken i Renholmen är anpassad för att producera specialvolymer, en tillverkning som kommer att minska till följd av en ökad standardisering och automatisering.

– Genom att koncentrera tillverkningen till tre husfabriker kan vi till fullo utnyttja produktionskapaciteten och uppnå positiva synergieffekter, samtidigt som vi undviker stora investeringar, säger Johan Axelsson, vd Derome Husproduktion.

Inriktningsbeslutet att stänga fabriken i Renholmen innebär att Derome har tvingats varsla 34 personer om uppsägning.

– Det är ett tungt och tråkigt steg att behöva ta ur ett mänskligt perspektiv, eftersom det handlar om engagerade och duktiga kollegor som gör ett bra jobb. Vår avsikt är att försöka stötta alla medarbetare i att hitta nästa steg framåt, säger Henrik Svahn, divisionschef för Produktion.

Produktionen i Renholmen är planerad att fortsätta fram till andra hälften av augusti. Derome har även för avsikt att öppna ett kontor i Skellefteå med ett antal medarbetare som jobbar med försäljning, inköp, projektering och projektledning, bland annat med fokus på projekt och kundsamarbeten i mellersta och norra Sverige.

Deromes fabrik i Värö, Varberg, en av de tre fabriker där bolaget nu koncentrerar hustillverkningen. Foto: Derome 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.