Hållbarhetsstrateg blir Deromes nya hållbarhetschef

Hållbarhetsstrateg blir Deromes nya hållbarhetschef

ANNONS

Annons

Pernilla Löfås, hållbarhetsstrateg på NCC Building, börjar som hållbarhetschef på Derome.

De senaste sju åren har hon drivit utvecklingen på NCC Building inom materialval, avfall, cirkulärt byggande och klimatberäkningar samt projektlett arbetet med en handlingsplan för klimatneutralitet. Pernilla Löfås är utbildad kemist med miljökompetens och har tidigare arbetat som senior forskare inom läkemedelsindustrin.

– Jag ser fram emot att, med kunden och affären i fokus, fortsätta driva Deromes utveckling av hållbara produkter och arbetssätt. Derome vill vara i framkant och utmana både sig själva och branschen. Det lockar mig. Att tillsammans med andra hitta lösningar som driver branschen framåt är det som ger mig glädje i mitt arbete, säger Pernilla Löfås.

Derome har satt upp målet att bli ett klimatneutralt företag 2030 och att bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde. Som hållbarhetschef kommer Pernilla Löfås att leda arbetet med dessa mål tillsammans med kollegor inom Derome.

– Hållbarhetsarbetet är centralt för Derome. Tillsammans med våra kunder och partners vill vi bidra till hållbara samhällen. Jag är mycket glad att välkomna Pernilla till Derome. Med sin kunskap och erfarenhet kommer hon att kunna hjälpa oss att nå våra hållbarhetsmål och därmed stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft, säger koncernchef Magnus Andersson.

Pernilla Löfås tillträder tjänsten på Derome den 24 maj 2021.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.