188 nya lägenheter i Tyresö med högsta miljöcertifiering

188 nya lägenheter i Tyresö med högsta miljöcertifiering

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Moelven Byggmodul AB har tecknat ett totalentreprenadavtal med Scandinavian Property Group (SPG) för nyproduktion av 188 lägenheter i anslutning till Tyresö centrum. Husen byggs enligt högsta miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld.

Projektet omfattar fyra punkthus i 6-7 våningar och utgör den sista delen av ett större förtätningsprojekt i området Bollmora.

Högsta miljöcertifiering

I linje med SPG:s fokus på hållbar bostadsutveckling kommer husen att uppföras med volymelement i trä med högsta miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld. Med hållbara lösningar som solceller, bergvärme och värmeåtervinning, byggs energieffektiva bostäder med energiklass A.

Annons

-Tack vare ett nära samarbete med SPG har vi på Moelven haft förmånen att vara delaktiga i projektet redan från start. Genom vår industriella produktion av volymelement i trä  kan vi leverera energieffektiva och klimatsmarta bostäder som möter framtidens krav på miljövänligt boende. Vi är mycket glada över förtroendet och stolta över att vara en del av utvecklingen i Tyresö, säger Hedwig Ulander, affärsutvecklingschef på Moelven Byggmodul AB.

Kommer att produceras i Värmland

-Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Moelven nu byggstartartar ytterligare 188 lägenheter certifierade med Miljöbyggnad Guld i ett växande område i centrala Tyresö. Moelvens effektiva byggteknik är i linje med vår strategiska satsning på hållbar utveckling vilket gör dem till en bra partner i utvecklingen av denna etapp, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef på SPG.

De fyra husen kommer att produceras i en av Moelvens fabriker i Värmland och monteras på plats i Tyresö under våren 2025.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.