1 av 10 fastighetsägare prioriterar brandsäkerhet

1 av 10 fastighetsägare prioriterar brandsäkerhet

ANNONS

Annons

Endast 1 av 10 privata fastighetsägare anser att brandsäkerhet är viktigast vid val av isolering. Det visar en ny undersökning från branschorganisationen Swedisol.

I undersökningen  intervjuades 100 fastighetsägare över hela landet med ett samlat fastighetsbestånd om drygt 370 000 lägenheter. Av de svarande var 60 kommunala bostadsbolag, medan 40 var privata bostadsbolag.

På frågan Vilken av följande parametrar är viktigast vid val av isoleringsmaterial i fasaden vid nybyggnation och renovering av befintligt bestånd enligt dig? svarade både offentliga och privata fastighetsägare att isoleringsförmågan var viktigast. 10 procent av de privata fastighetsägarna prioriterar brandsäkerhet, jämfört med 22 procent av de offentliga fastighetsägarna. Även priset rankades som viktigare än brandsäkerheten. Bland privata fastighetsägare anger 13 procent att priset är den viktigaste parametern.

– Behovet av att minska energianvändningen är såklart viktigt men vi måste kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt när det gäller materialval och byggande. Brandsäkerheten borde vara en lika viktig fråga som isoleringsförmågan, säger Mats Björs, vd på branschorganisationen Swedisol.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.