WSP förvärvar global miljökonsult

Magnus Meyer Foto Sandra Birgersdotter

WSP förvärvar global miljökonsult

ANNONS

Annons

Koncernen har för avsikt att förvärva miljökonsulten Golder för sammanlagt 1,14 miljarder US dollar.

Förvärvet kommer stärka WSP i Norden och i Europa med 700 nya medarbetare samt en närvaro i ett antal nya europeiska länder.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna förvärva Golder. Det är ett väl ansett bolag och ligger helt i linje med vår globala och europeiska strategi att växa och framför allt att kliva fram som en allt starkare miljökonsult. För svensk del innebär förstärkningen att vi är nära eller faktiskt redan på förstaplatsen på den svenska miljötjänstmarknaden, säger Magnus Meyer, vd WSP Europe.

Med förvärvet växer WSP till att vara 54 000 medarbetare varav 14 000 inom miljötjänster. I Norden växer WSP från 1 000 miljökonsulter till 1 300. Förvärvet väntas slutföras under andra kvartalet 2021 därefter kan integrationen av de båda bolagen påbörjas. Förra året förvärvade WSP flera miljöinriktade bolag, däribland danska Orbicon och nederländska Lievense .

– Utöver dessa förvärv har vi historiskt haft en stark organisk tillväxt på miljösidan, vilket vi kommer att fokusera på även under nästa år och framåt, berättar Kristina Englund, affärsområdeschef för WSP Environmental med idag 600 medarbetare i Sverige. Utöver WSP Environmental arbetar många andra delar inom WSP med angränsande tjänster och hållbarhet i ett bredare perspektiv. Så den här utvecklingen är väldigt spännande för hela bolaget.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.