White utökar verksamheten i Göteborg

Jacob Sahlqvist. Foto: Johanna St Michales

White utökar verksamheten i Göteborg

ANNONS

Annons

White i Göteborg växer. Bolaget rekryterar närmare 30 medarbetare till Göteborgskontoret för att möta marknadens behov.

Orderläget på Göteborgskontoret är 35 procent högre i år, jämfört samma period 2020. För att möta den stora efterfrågan på arkitektur rekryteras det i högt tempo. Personalstyrkan har ökat med närmare 30 personer i Göteborg i år och kontoret planerar att anställa fler framöver.

– När pandemin slog till med full kraft drog många aktörer i handbromsen, vilket märktes tydligt hos oss. Nu kan man säga att de i stället vill komma i kapp förlorad tid. Vi ritar på högvarv och dessutom måste jag säga att de göteborska uppdragsgivarna vågar alltmer formstark arkitektur. Det gillar vi! Vi vill att Göteborg ska blomstra av hållbar och modig arkitektur. Nya Drottning Silvias Barnsjukhus, Nodi, Våghuset, nya Brunnsparken och Gårda Vesta är några projekt hos oss som jag är särskilt imponerad av, säger Jacob Sahlqvist, kontorschef och partner, White Göteborg.

Sedan 1951 har White huserat på Magasinsgatan i Göteborg och många landmärken i staden har tagit form på kontorets ritbord. En stad som nu genomgår stora förändringar.

– Göteborg genomgår en fantastiskt spännande förändring just nu. Den nya staden tar plats och det vi ser som centrum förflyttas och växer framför våra ögon. Avenyn lever lite undanskymt och mycket händer kring Järntorget och Masthuggskajen. Hisingens magnetism och den nya framväxande mellanstaden märks också tydligt. Samtidigt blir förslaget att omvandla Heden ett sätt för den gamla centrumkärnan att ta tillbaka initiativet. Oavsett vilken del av staden som blomstrar till att bli vår nya mitt, så är jag övertygad om att vi kommer att se ett centrum som närmar sig nya Hisingsbron och mötet mellan nya och gamla staden, säger Jacob Sahlqvist.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.