White öppnar kontor i Tyskland

White öppnar kontor i Tyskland

ANNONS

Annons

White har utökat nätverket och antalet projekt i Tyskland det senaste året, och nu tar bolaget steget vidare och öppnar ett kontor i Stuttgart.

Barbara Vogt och Max Zinnecker på White, båda med tyska rötter och språket som modersmål, har byggt upp ett nätverk i Tyskland sedan 2016. Företaget har nu anställt två nya medarbetare som arbetar operativt i uppdragen på plats i Stuttgart.

– Att öppna en studio i Tyskland har alltid varit målet med vårt engagemang där och nu föll alla bitar på plats med ett antal tävlingsvinster, löpande projekt och lyckade rekryteringar av svensk- och tysktalande kollegor med mångårig erfarenhet från branschen i Tyskland, säger Barbara Vogt, Head of Business Development Tyskland på White.

– Vår ledande kunskap inom klimatneutralitet, träkonstruktion, digitalisering och transformation är uppskattad bland våra tyska kunder. Å andra sidan har vi mycket att lära från den tyska branschen när det gäller materialkunskap, ingenjörskonst, projekteringsledning och hur arkitekten kan ta ett bredare ansvar i projekten. Kompetenser som i sin tur kan gynna vår position i Sverige, säger Max Zinnecker, ansvarig arkitekt på White.

I Reutlingen omvandlar White det gamla industriområdet Heinzelmann till ett levande stadskvarter där boende och offentliga miljöer blandas med co-working och kontor. Samtidigt pågår projektet Campus Feuerbach i Stuttgart tillsammans med Günter Hermann Architekten, där Stuttgarts största gymnasieskola renoveras och flera nya skolbyggnader och en ny idrottshall integreras optimalt i området.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.