Viared Center finalist i Årets Bygge 2024

Fotograf-Anna-Sigge

Viared Center finalist i Årets Bygge 2024

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Vinnaren av Byggindustrins tävling Årets Bygge 2024 kommer att presenteras den 19 mars på Construction Summit. Viared Center i Borås är en av tre finalister i kategorin Hotell och kontor. 

– Det här projektet förtjänar all uppmärksamhet. Det undgår ingen att det både design- och byggtekniskt är ett otroligt projekt. Men det som är mest imponerande är att hela grundidén till projektet är familjen Björsells vision om att skapa ett landmärke i Borås. En plats som också ska erbjuda hållbara arbetsplatser och service till alla människor i närheten. Det har varit en ära att tillsammans med dem få förverkliga den visionen säger Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen.

Annons

Inspirerar till nytänkande arbetssätt

RO-Gruppen har som byggentreprenör projekterat och byggt kontorshuset i samverkan med beställaren Viared Center AB.
Viared Center är ritat av arkitekten Gert Wingårdh och omfattar 5 500 kvm i fyra våningar med underjordiskt garage samt en takterrass med odlingar. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld och är unik avseende arkitektur, konstruktion och miljö. Utöver kontor innehåller huset co-workingytor, café, restaurang, gym, frisör och en självbetjäningsbutik.
Målsättningen är att byggnaden ska bidra till en attraktiv och modern arbetsmiljö med möjligheter till nytänkande arbetssätt och samtidigt tillföra en social knutpunkt och service till de 7 000 personer som arbetar i området.

Samverkan bar frukt

– Vi är väldigt stolta över att Viared Center är en av finalisterna i Årets Bygge 2024. Projektet har betytt mycket för oss, inte minst eftersom vårt huvudkontor flyttat in på ett av våningsplanen. Projekt har tack vare givande samverkan mellan alla parter tagits från start till mål med stort engagemang, nytänkande och höga miljöambitioner säger Andreas Jaldevik, vice koncernchef på RO-Gruppen.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.