Joel Jonsson blev årets mottagare av Silverbalken

Joel Jonsson blev årets mottagare av Silverbalken

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Ingenjören Joel Jonsson vinner Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling för sitt arbete med att främja begreppen kvalitetssäkring och kontroll inom stålbyggnad.

Joel Jonsson är ingenjör i Väg- och vattenbyggnadsteknik vid Katrineholms Tekniska Skola. Efter ett par år på Strängbetong i Stockholm började han arbeta på stålbyggaren Olverken i Vislanda och var med under dess uppbyggnad. Här grundlades hans kunskaper om stålbyggnad och intressen för regelverk och kontroll väcktes. 1991 startade han ett eget företag med verksamhet inom kontroll och kvalitetssäkring av stålkonstruktioner, en verksamhet som han driver än idag. Joel har varit besiktningsman av stålkonstruktioner i flera tongivande byggnadsverk, till exempel bron över Sundsvallsfjärden och Mjärdevi Center i Linköping som tilldelades Stålbyggnadspriset 2005.

Joel Jonsson tog emot Silverbalken vid en prisceremoni under Stålbyggnadsdagen 2019.

– Jag hade inte förväntat mig att jag skulle få ta emot Silverbalken, men jag har ju varit med ett tag och alltid se till att jobba på ett seriöst sätt, säger han.

Annons

Pris till Nationalmuseum

Under Stålbyggnadsdagen delades även Stålbyggnadspriset ut som för första gången gick till en ombyggnation, nämligen renoveringen av Nationalmuseum för dess nya glastak och stålstruktur. Gert Wingårdh, Wingårdhs och Ulrik Jonasson, Sjölins smide, tog emot priset.

– Det är en fantastisk stålkonstruktion, så vi är jättestolta. Det här var ett lagarbete, och det är tusen man som nu belönas på det här sättet, sa Gert Wingårdh.

Foto: Stålbyggnadsinstitutet

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.