Vd-allians stöder EU:s plan att minska koldioxidutsläppen

Foto: Schneider Electric

Vd-allians stöder EU:s plan att minska koldioxidutsläppen

ANNONS

Annons

Den europeiska vd-alliansen the CEO Alliance for Europe’s Recovery, Reform and Resilience, där bland annat Schneider Electric ingår, stöder EU:s plan att minska koldioxidutsläppen med 55 procent till 2030.

I samband med att EU-kommissionen förberedde presentationen av sitt lagstiftningspaket Fit for 55, utfärdade den europeiska vd-alliansen policyrekommendationer som stöder en progressiv och ambitiös satsning för att uppnå klimatneutralitet. Företagsledarnas förslag innefattar en uppmaning till olika åtgärder för högre pris på koldioxidutsläpp. Bland annat en uppstramning av utsläppshandelssystemet, åtgärder för att minska rörlighets-, transport-, energisystems- och byggnadsrelaterade koldioxidutsläpp och att påskynda förnyelse av viktiga industrier i EU.

Ersätter fossila bränslen

När det gäller EU-kommissionens initiativ för renovering av byggnader stöder alliansen ambitiösa renoveringsmål (på minst 3 procent per år) för att påskynda omvandlingen av byggnadsbeståndet. Byggnader bör uppfylla högre standarder för energieffektivitet, förnybara energikällor och hållbara material. Alliansen kräver också att uppvärmning med fossila bränslen snabbt ska ersättas med elvärmepumpar, fjärrvärme och digitala lösningar. Företagsledarna har åtagit sig att tillämpa detta på sina egna företags byggnader.

– EU:s politiska paket för att minska koldioxidutsläppen med 55 procent under det kommande decenniet behövs. Nyckeln är att gå från ambition till handling. Företagen har en viktig roll i att främja energiomställningen och ett ansvar att föregå med gott exempel. Endast kollektiva insatser och samarbete mellan den offentliga sektorn och näringslivet kommer att leda till hållbar tillväxt och framtidssäkrade arbetstillfällen. Tillsammans står vi bakom Europa på dess resa mot en snabb och rättvis övergång till en koldioxidneutral ekonomi, och vi är mycket glada över att kunna bjuda in vd-alliansen till möte på Schneider Electrics kontor i Paris. Tack Herbert Diess för att du initierade och ledde detta initiativ, säger Jean-Pascal Tricoire, koncernchef och styrelseordförande för Schneider Electric.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.