Väggar av Hampakalk ställs ut på Stockholm Furniture Fair

En paviljong byggd i trä och hampakalk byggs upp på utställningen

Väggar av Hampakalk ställs ut på Stockholm Furniture Fair

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I utställningen Farming Architects på Stockholm Furniture Fair ger arkitektbyrån Jordens Arkitekter en fördjupad inblick i framtidens byggande där hållbar arkitektur integreras med ekologi och jordbruk. Här får besökare uppleva innovativa arkitektoniska koncept i en dynamisk miljö där lärande, interaktion och samarbete står i centrum.

– “I en tid präglad av kriser och osäkerhet känns det kontraproduktivt att hemlighålla kunskap och idéer. Det är sådant bör vi dela med oss av”, säger Johnny Andersson, visionär arkitekt och medgrundare av den Stockholmsbaserade arkitektbyrån Jordens Arkitekter.

Paralleller mellan boende och mat

Under Stockholm Furniture Fair presenterar Jordens Arkitekter “Farming Architects”, en utställning i kunskapsdelningens anda. Utställningspaviljongen, som upptar 300 kvadratmeter, och är byggd av bland annat hampa, har som mål att illustrera och stärka sambandet mellan våra boendemiljöer och den mat vi konsumerar.

Stockholm Furniture Fair pågår 6-10 februari och utställningen ses i monter A01:18

EVIA har levererat väggarna till det som utgör en paviljong i mitten av montern. Skapelsen skall ge inblick i möjligheter med materialet hampakalk och fungera som ett mötesrum under tiden för mässan.

Representanter från EVIA finns närvarande den 6 februari, kontakta oss för ett möte.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.