Uthyrningsstart för Nya Kvibergshuset

Uthyrningsstart för Nya Kvibergshuset

ANNONS

Annons

Nu startar uthyrningen av 250 hyresrätter i Nya Kvibergshuset, som Framtiden Byggutveckling bygger för Poseidon i Göteborg.

Huset får förnybar solenergi till sig via sin lutande takyta som är täckt med solceller, vinklad mot sydväst för maximal exponering av solens strålar. Fasaden är klädd i naturskiffer som går i olika varmgrå jordtoner.

– Hela huset bygger på en långsiktig och ekologisk tanke. Inte bara när det gäller solenergi och mobilitetslösningar. Utan även genom att vi valt gedigna, underhållsfria material och ytsmarta, flexibla lägenhetslösningar för ett boende i många olika faser i livet, säger distriktschef Magnus Alexandersson.

Nya Kvibergshuset är den andra nyproduktionen Poseidon uppför med mobilitetstjänster. I huset finns färre parkeringsplatser för egen bil och istället en bil- och cykelpool, cykelreparationsrum, gott om cykelrum liksom realtidstavlor som visar husets solcellsproduktion och när nästa buss och spårvagn går.

– Vi vill erbjuda våra hyresgäster möjligheten att leva klimatsmart. Dels med fossilfri solenergi och dels genom delningstjänster. Hyresgästen betalar själv för användningen av fordon från cykel- och bilpoolen, men de första fem årens medlemskap i huset är avgiftsfria, berättar Lars Halling, marknadschef på Poseidon.

 

Illustration: 3dVision

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.