• lördag , 25 maj 2024


Ska Boverket ta över ägarskapet av segregationsbarometern?

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

I våras fick Boverket och Delegationen mot segregation (vidare Delmos) ett uppdrag av regeringen som var sprunget ut beslutet om att Delmos vid årsskiftet 2022/2023 läggs ner.

De två myndigheternas uppdrag var att tillsammans analysera vilka förutsättningar som finns för Boverket att bland annat överta ägandeskapet av Segregationsbarometern. Uppdraget har nu redovisats, den 7 oktober, och rapporten kan läsas som helhet på Boverkets webbplats (se nedan).

Myndigheterna bedömer att Boverket skulle kunna ta över ägandeskapet av segregationsbarometern, men förtydligar att en avgränsning för uppdraget i sådana fall behöver vara utformad så att det handlar om boendesegregationen.

Vidare skriver man att detta i så fall kräver utökade medel för förutsättningar att bibehålla nuvarande kvalitet av barometern och likaså att man, om regeringen ger Boverket ägandeskapet, behöver en justering i myndighetens instruktion.

Lär hela rapporten här!

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Urbana utmaningar