Uppsalahems hållbarhetsarbete får europeisk utmärkelse

Uppsalahems hållbarhetsarbete får europeisk utmärkelse

Bostadsbolaget har som enda svenska företag tilldelats utmärkelsen CEEP CSR Label för arbetet med projektet Klimaträtt.

CEEP står för The European Centre of Employers and Enterprises providing Public services and services of general interest. Det är en organisation för arbetsgivare och företag som levererar samhällsnytta och social infrastruktur. Till exempel kan det röra sig om bostadsbolag, energibolag eller kollektivtrafik.

Digitaliseringsprojekt hyllas

CEEP CSR Label delas ut till företag inom offentlig verksamhet som gett prov på ett hållbarhetsarbete utöver det vanliga. Sexton europeiska företag och organisationer, bland annat Uppsalahem, har fått ta emot CEEP CSR Label 2018. Uppsalahem får en extra utmärkelse specifikt för arbetet med projektet Klimaträtt, där de boende i ett av Uppsalahems hus, under ett halvår kunde följa sitt klimatavtryck i en app. I genomsnitt minskade deltagarnas klimatavtryck med 31% under testperioden. Projektet får nu en storskalig fortsättning som lanseras under 2019 i samarbete med bland annat Uppsala kommun.

Den 11 december fick Uppsalahem ta emot utmärkelsen vid en prisceremoni i Stockholm.

– Det är oerhört viktigt att vårt samhällsnyttiga arbete uppmärksammas på en europeisk nivå. Jag är stolt över att vi tagit ett stort kliv i att förena hållbarhet och digitalisering. Genom att vi har gjort det, kan vi på ett pedagogiskt sätt kan hjälpa våra kunder i att fatta klimatsmarta beslut, säger Anna Freiholtz, hållbarhetschef på Uppsalahem.

En av de mäktigaste i Hållbarhetssverige

Sedan årsskiftet 2017 har Uppsalahem en Hållbarhetsavdelning som arbetar med att utveckla och driva bolagets systematiska hållbarhetsarbete. Hållbarhetschef Anna Freiholtz har varit starkt drivande bakom ett energibesparingsarbete­ som har resulterat­ i att bolaget har 17 procent lägre energiförbrukning. Hon ligger även bakom en satsning på förnyelsebara energikällor och investering i eget vindkraftverk och egna solenergilösningar. Arbetet kvalade in Freiholtz som en av de 101 mäktigaste personerna i Hållbarhetssverige 2017.

Anna Freiholtz. Foto: Uppsalahem

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment