Ny energichef hos Stockholmshem, med fokus på hållbarhet

Ny energichef hos Stockholmshem, med fokus på hållbarhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stockholmshem förstärker kompetensen och utvecklingen av sitt miljö- och klimatarbete ytterligare med Anna Freiholtz som ny energichef.

– Energienheten har en viktig roll i vår utveckling av energieffektivisering, digitalisering och förnyelsebar energi. Annas långa erfarenhet och breda kompetens kommer att bidra till att vi tar ytterligare viktiga steg i den resan, säger Patrik Andersson, chef Bygg & Teknik.

Anna Freiholtz kommer närmast från Uppsalahem där hon har arbetat med energi- och miljöfrågor, varav de senaste sex åren som hållbarhetschef.

– Hos allmännyttan finns en kombination av omtanke om människor, fastigheter och teknik och allt detta finns med i energifrågorna. Att Stockholmshem är ett utvecklingsinriktat företag med stor fokus på hållbarhet och energifrågor känns inspirerande, säger Anna Freiholtz.

Högt satta mål

Stockholms stad ska minska energianvändningen med 10 procent till 2026.
– Det är ett tufft mål, men det finns mycket vi kan göra om vi alla hjälps åt. Fokus framöver blir det ekonomiska läget med högre kostnader för underhåll och energi. Jag behöver också lära känna organisationen för att se hur vi kan bygga vidare på den fina samverkan som finns både i bolaget och inom staden.

Anna Freiholtz ansvarar för Energienheten med tio medarbetare som arbetar med energi, styr- och övervakning samt värmeproduktion.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.