Träprisgalan flyttas fram till hösten

Träprisgalan flyttas fram till hösten

ANNONS

Annons

Med anledning av coronaviruset har Svenskt Trä beslutat att flytta fram Träprisgalan 2020 som enligt plan skulle ha hållits den 19 mars på Berns i Stockholm.

“Många av våra 730 gäster, talare och andra medverkande har fått rekommendationer eller restriktioner att inte resa eller delta i större arrangemang. Vi vill stå för en gala där våra gäster känner sig trygga och där vi kan fokusera på glädje och att hylla träarkitekturen i Sverige,” skriver arrangören Svenskt Trä på evenemangets hemsida.

Galan kommer att skjutas fram till hösten. Exakt datum för när Träprisgalan äger rum, och när även Träpriset delas ut, är ännu oklart. Den 9:e upplagan av Nordic Wood Biorefinery Conference (NWBC), som skulle ha pågått 24-26 mars, flyttas till den 13–15 oktober 2020 i Stockholm.

Även Stockholmsmässan stänger tills vidare ned samtliga mässor och evenemang med fler än 500 deltagare, till följd av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten nyligen utfärdat om att begränsa folksamlingar på grund av den senaste tidens ökade spridning av COVID -19 i Sverige. Vilka mässor och event som påverkas och på vilket vis kommer Stockholmsmässan att återkomma till. I dagsläget är det oklart om Nordbygg, som skulle gå av stapeln 21-24 april, blir av.

​​– Säkerhet och hälsa är vår högsta prioritet och detta beslut är en försiktighetsåtgärd för att minska en eventuell spridning av Corona-viruset i samhället. Vi är Nordens största mässanläggning och tillsammans med övriga företag i branschen har vi ett ansvar att ta. Nu ligger fokus på att följa den fortsatta utvecklingen av denna situation och på bästa vis ta hand om medarbetare, samarbetspartners och kunder, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.