Traineeprogram ska få fler att bli fastighetstekniker

Traineeprogram ska få fler att bli fastighetstekniker

ANNONS

Annons

Hösten 2021 startar AMF Fastigheter ett nytt traineeprogram för fastighetstekniker, med målet att bygga viktig kompetens och få fler att hitta till yrket och branschen.

– Vi är övertygade om att det finns outforskad potential bland personer som ännu inte upptäckt det här området, säger Helena Molinero, HR-chef på AMF Fastigheter. Med det nya traineeprogrammet hoppas vi bredda gruppen och få fler att få upp ögonen för ett spännande och varierande yrke. Vi är öppna för olika bakgrunder och ser utanför de gängse ramarna i rekryteringen till programmet.

Dagens fastigheter blir allt mer tekniskt komplexa med allt fler digitala system. Efterfrågan på klimatsmarta byggnader kräver till exempel mer avancerade system för att reglera värme och kyla, och nya installationer som solceller och laddsystem för elbilar. Detta påverkar rollen som fastighetstekniker och vad som krävs, menar AMF Fastigheter.

– Som fastighetstekniker går man längst fram och är drivande i den här utvecklingen, och behöver därför kunna hänga med i de snabba svängarna. Alla fastigheter är unika och vårt nya traineeprogram ger erfarenhet från just de fastigheter man sen förhoppningsvis kommer fortsätta jobba med. På så vis skapar programmet en viktig brygga som saknas idag, säger Erik Nylund, teknisk chef på AMF Fastigheter, och fortsätter.

– Vi behöver tänka nytt för att säkra tillväxten till den här yrkesgruppen, som även i framtiden kommer att vara en av våra viktigaste. Det finns få traineeprogram för fastighetstekniker idag och vi hoppas att vi kan inspirera fler fastighetsbolag till samma satsning

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.