Thomas Concrete Group satsar på prefab genom nytt förvärv

Hans Karlander

Thomas Concrete Group satsar på prefab genom nytt förvärv

ANNONS

Annons

Göteborgsbaserade Thomas Concrete Group förvärvar Sollebrunns Betongelement AB och blir därigenom även största aktieägare i polska Scanbet Sp. z o.o., utvecklare och producent av prefabricerad betong.

Den 8 december undertecknades avtalet om förvärvet av Sollebrunns Betongelement AB. Ägarskiftet är planerat till den 1 mars 2021. Sollebrunns Betongelement AB blir då ett helägt dotterbolag till Thomas Concrete Group. Det förvärvade bolaget innehar sedan tidigare 35,48 procent av aktierna i Scanbet Sp. z o.o, vilka genom avtalet, övergår till Thomas Concrete Group.

– Det här är en viktig affär som utökar vårt erbjudande inom prefabricerade betongprodukter. Det är ytterligare ett steg i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och stärka oss som koncern, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef för Thomas Concrete Group.

156 anläggningar

Sollebrunns Betongelement grundades 1996 och är en komplett stomleverantör som årligen tillverkar cirka 10 000 betongelement. Bolaget har 80 medarbetare i Sverige och omsätter årligen cirka 200 mnkr.

– Vi känner oss trygga med Thomas Concrete Group som ny ägare. För oss var det viktigt att sälja till en aktör som långsiktigt vill utveckla verksamheten i Sollebrunn. De vill samtidigt förnya och förbättra betongbranschen, vilket vi ser som mycket positivt, säger Lennart Pehrsson, styrelseordförande Sollebrunns Betongelement AB.

Genom förvärvet har Thomas Concrete Group nu 156 anläggningar för fabriksbetong samt 4 fabriker för prefab-produkter.

– Med sin långa livscykel är betong ett viktigt material för att uppnå ett hållbart samhällsbyggande. Genom förvärvet får vi ännu större möjligheter att utveckla vår verksamhet och vårt kunderbjudande men också att påverka branschen mot ett mer hållbart och resurseffektivt byggande, säger Hans Karlander.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.