Tema vinnare på Arkitekturgalan

Tema vinnare på Arkitekturgalan

ANNONS

Annons

Arkitekturgalan, som går i stapeln i digital version den 25 mars, lyfter i år vinnarna bakom egna och andras priser.

Fack- och branschförbundet Sveriges Arkitekter delar ut Kasper Salin-priset, Landskapsarkitekturpriset, Planpriset och Guldstolen och internationellt framstående vinnare berättar om livet efter prisutdelningen. Bland annat deltar danska arkitekten Dorte Mandrup, vinnare av ett flertal priser och även ordförande i juryn för Mies van der Rohe Award. Landskapsarkitekten James Corner, Pritzkerprisvinnaren Yvonne Farrell på Grafton Architects och Hector Esrawe medverkar också. Talarna kommer att lyfta vad det innebär för ett kontor att få pris, i form av möjlighet till fler och intressantare uppdrag, större nätverk och att ökat gehör för sin syn på arkitektur.

– I år sätter vi sökarljuset på våra egna priser – Sveriges bästa arkitektur. Därför har vi bjudit in talare från olika delar av världen och jag är så glad över att de som stod överst på önskelistan medverkar. Pepp behöver vi alltid och just nu är behovet större än vanligt att för att hitta gnistan, säger galans programansvariga, arkitekt SAR/MSA Tove Wallsten.

Kulturminister Amanda Lind kommer också närvara och berättar om arkitekturpolitiken i dag och framåt.

Dorte Mandrup Foto: Volker Renner

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.