Telegrafhus omvandlas till hållbar kontorsfastighet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

AMF Fastigheter ger nytt liv åt anrika Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm och satsar på att utveckla en hållbar och flexibel kontorsfastighet.

AMF Fastigheter presenterar nästa steg i omvandlingen av Mood District: Jakobsbergsgatan 24. Fastigheten som har varit i företagets ägo sedan 2013, ska byggas om till en modern och flexibel kontorsfastighet. Byggstart sker under nästa år och inflyttning planeras till 2024.

– Det gamla telegrafhuset är en av citys mest kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med ombyggnationen ser vi till att kulturvärdet bevaras – samtidigt som vi gör fastigheten hållbar för framtidens behov. Vi ser fram emot att snart kunna välkomna fler innovativa bolag till en modern arbetsplats i Stockholms mest mångfacetterade och dynamiska stadsdelar, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.

Annons

Den uthyrbara ytan omfattar drygt 15 000 kvadratmeter fördelat på tre byggnader i kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. Omvandlingen görs med höga ambitioner för minskat klimatavtryck i såväl byggfas som framtida förvaltning, uppger bolaget.

– Med den här omvandlingen går vi längre än vad som är vanligt i branschen. Vi beräknar klimatavtrycken tidigare i projekteringsfasen vilket möjliggör löpande justeringar för att reducera koldioxidutsläppen. Här ska framtidens bolag kunna växa, krympa och förnyas – utan att stora, klimatbelastande ombyggnationer måste göras, säger Tove Törneman.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.