ANNONS
Tekniska verken fasar ut kol och fossil olja

Tekniska verken fasar ut kol och fossil olja

annons
ANNONS

I november fattade Tekniska verkens styrelse beslut om att bolaget inför eldningssäsongen år 2021 ska sluta elda kol och fossil olja i sin kraftvärmeproduktion.

Beslutet gäller ett klimatmässigt normalt år och under normal drift, och innebär att fjärrvärme, fjärrkyla och el som produceras i Kraftvärmeverket i centrala Linköping enbart skall eldas med återvunna och/eller förnyelsebara bränslen. Det i sin tur innebär att de pannor som idag eldas med kol och fossil olja behöver konverteras, en investering som enligt Tekniska verken beräknas uppgå till 200 miljoner kronor.

Foto: Tekniska verken

 

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.