Swecos vd utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna

Swecos vd utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna

Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman har utsetts till ”Näringslivets mäktigaste kvinna 2019”, en årlig utmärkelse som delas ut av Veckans Affärer.

För 21:a året i rad kartlägger och utser tidningen Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Denna gång är det alltså Åsa Bergman som toppar årets lista med motiveringen:

”Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle.”

-Jag känner mig stolt och hedrad över utmärkelsen. Jag ser det också som en utmärkelse för Sweco och för det vi står för som företag. Att vi är ett modernt och jämställt företag och det faktum att vi är med och planerar framtidens hållbara städer och samhällen i hela Europa, säger Åsa Bergman.

Även andra namn inom bygg- och fastighetsbranschen är med på listan. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs är listad som en av de 21 mäktigaste börs-vd:arna, liksom Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden. Bland de 16 mäktigaste styrelseproffsen återfinns Nina Linander och Charlotte Strömberg som båda sitter med i styrelsen för Castellum och Skanska. Även Jessica Löfström, grundare & vd, Expanderamera och Cecilia Fasth, vd, Stena Fastigheter, är med på listan.

Foto: AW Thorbjornsson

Relaterade artiklar

Leave A Comment