ANNONS
Sweco projekterar E.ON:s nordiska Malmökontor

Sweco projekterar E.ON:s nordiska Malmökontor

annons
ANNONS

Swecos arkitekter har fått uppdraget av Skanska att projektera E.ON:s nordiska huvudkontor i Nyhamnen i Malmö.

Den cirka 35,000 kvadratmeter stora byggnaden blir en av de största kontorsbyggnaderna som uppförs i Malmö under senare tid. Visionen är att huvudkontoret ska bli extraordinärt ur ett hållbarhetsperspektiv, vilket ska genomsyra alla aspekter i projektet såsom materialval, energilösningar och byggproduktion. Kontorsbyggnaden ska Breeam-certifieras och WELL-certifieras i de högsta nivåerna.

– Tillsammans med Skanska strävar vi efter att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna för att skapa en bra genomförandeprocess, men framförallt ett bra slutresultat. Tack vare att vi båda har en välutvecklad digital process kan vi öka kvalitén i projektets samtliga faser. Sweco och Skanska har sedan många år goda erfarenheter av att jobba tillsammans i projekt i den här storleksordningen, säger Anders Öreberg, arkitekt och regionchef på Sweco.

– Vi valde Swecos arkitekter eftersom de har tydlig struktur och bra processer i hur de tar sig an stora komplexa projekt som E.ON:s huvudkontor. Dessutom har de en stark organisation med hög kompetens. Vi ser mycket fram emot samarbetet med Sweco, säger Behar Abdulah, projektchef på Skanska.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.