Svenska medaljer i Yrkes-EM

Svenska medaljer i Yrkes-EM

ANNONS

Annons

Det svenska yrkeslandslaget tog sammanlagt hem 6 medaljer, varav två brons bygg-grenarna.

Under tre dagar, 1-3 december, tävlade cirka 500 unga yrkesverksamma ungdomar från 28 länder i 35 olika yrken på Yrkes-EM, Euroskills i Göteborg. För byggindustrin tävlade murare, plattsättare, golvläggare och träarbetare.

Det blev två brons till Sverige. Daniel Carlberg från Ytterby tog brons i murning och Patrik Eriksson, VVS-montör från Vansbro, vann också ett brons.

Det gick bra även för Oskar Johansson, plattsättare, som blev bäst i Norden (femma totalt) och dessutom fick en hedersmedalj.

Elektrikern Johan Ledin tilldelades ”Medallion for Excellence” – utmärkelsen till tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng.

Omkring 75 000 besökare kom till Svenska Mässan i Göteborg för att följa de tävlande.

Detta var första gången Sverige arrangerar en internationell yrkestävling. EuroSkills hålls jämna år och de tävlande är max 25 år. Alla tävlande har gått en yrkesutbildning.

Källa: Byggvärlden

Foto: Daniel Carlberg, Murare

Sponsrat innehåll från Soltech

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.