Svanenmärkt kvarter växer fram i Linköping

Svanenmärkt kvarter växer fram i Linköping

ANNONS

Annons

Nu pågår resningen av stommarna till det andra av Riksbyggens två hus med totalt 182 hyresrätter i Berga Park, Linköping.

– Det är fantastiskt att se ett nytt bostadskvarter ta form. Området är uppbyggt med lekparker, grönskande promenadstråk och med trivsamma innegårdar för umgänge. Med blandade upplåtelseformer och Svanenmärkta bostäder finns långsiktiga förutsättningar för ett levande och hållbart bostadsområde, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef Bostad Riksbyggen.

I två huskroppar byggs 182 hyreslägenheter om sju till åtta våningar. Lägenheterna byggs i storlekarna 1-3 rum och kök och samtliga ligger mot en grön innergård. I den ena huskroppen pågår resningen av stommar medan den andra har kommit lite längre och där pågår arbetet med att skapa ett tätt hus.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.